Zapečená treska ve smetaně a parmezánu
Porce pro 1 osobu
Ingredience:
120g filé z tresky 350 Kj
15g parmezánu 250 Kj
30 ml smetany 10 % t.v.s. 150 Kj
4g hořčice 20 Kj
150g brambor 500 Kj
20g cibule 40 Kj
3g oleje 110 Kj
150g salátové okurky 100 Kj
Citrónová šťáva 20 Kj
Sůl, pepř, ocet, kmín, nekalorické sladidlo
Postup:
Do olejem vymazaného pekáčku vložíme osolenou, opepřenou tresku a zakápneme jí citronem. Poté rybu polijeme smetanou, ve které jsme promíchali hořčici, dále jí poklademe cibulí a pečeme. Ke konci filé posypeme parmezánem a sýr necháme roztéct. Servírujeme s brambory a salátem z okurky.